Инстаграм вам сада омогућава да сакријете ваше срамотне слике на посебном месту - Друштвени Медији - 2019

Anonim

Ако сте икада поделили слику на Инстаграм-у који сте касније осећали мало на непријатној страни или није изгледало да се уклапа у вашу постојећу колекцију, сада је начин да се то решите без бришења са вашег налога. Ово ће вам допустити да се вратите касније ако одлучите да уопће није тако лоше, тако да можете да је поново објавите на страници са профилом, или можете једноставно задржати у приватној колекцији само за ваше очи.

Инстаграм је прошлог месеца започео тестирање своје нове архиве са одабраним корисницима и лансирао га у уторак, 13. јуна, у склопу најновијег ажурирања - в10.21 - за иОС и Андроид кориснике.

"Ваш профил представља представу ко сте и развија се с временом", рекао је Инстаграм у поруци о увођењу нове функције. "Са Архивом, сада имате више флексибилности да обликујете свој профил док још увек сачувате тренутке који су важни."

Па како га користите? Па, да бисте архивирали фотографију или видео снимак који сте већ објавили, прво додирните "…" на врху екрана, а затим из листе опција које се појављују изаберите "Арцхиве". Да бисте приказали архивирани садржај, тапните нови кружни симбол стрелице у горњем десном углу странице вашег профила. Ако икада одлучите да вратите објаву у своју јавну колекцију, једноставно додирните "…" поново и из листе изаберите "Прикажи на профилу". Одмах ће се вратити на првобитно место на вашој јавној страници са профилом, да би сви видели.

Ох, и архивирање фотографије или видео записа задржава све сличне и коментаре, па ће и даље бити тамо ако се одлучите за репост.

Изгледа да Инстаграм се нада да ће нова функција подстаћи своје кориснике да размишљају два пута о брисању садржаја, иако то може бити тешко са онима - посебно тинејџерима - који већ имају навику да задрже само своје омиљене 25 слика на свом профилу, а на други начин бришу садржај као и када је потребно.

Ако корисници преносе своје слике у њихову архиву уместо да их избришу, вероватно ће се с времена на време уронити у ту архиву, повећавајући вријеме које проводе у интеракцији са Инстаграмом, што ће наравно бити корисници који користе платформу.